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Wednesday, April 27, 2011

Chocolat Crem - Chocolate Cream

Ein Viertelstund gerieben fein Chocolade ¾ Pfund Zucker und ein ½ Stange Vanilla wird in ½ Mass guten Rahm tüchtig gekocht dann gießt man es durch ein Sieb in ein Schüssel und laßt es kalt werden und rührt es hin und dann Sollte es nicht sehr süß gibt man Zucker auf. Ein Liter Schlagrahm wird zu stehen Schnee geschlagen zwei Loth aufgeloste Hausenblase durch ein Haarsieb in die Chocolade gerührt die halben in kaltes Wasser oder auf Eis gestalt und wenn es anfängt dick zu werden wird schnell der geschlagen Schnee hinein gerührt ein Form wird mit Mandelöl ausgestrichen die Masse hinein gegossen und auf Eis zum Sülzen gestalt. Vor den Gebrauch wird die Form in heißes Wasser gestoßen und auf ein Platte gestürzt. Man kann es mit halbirten bisquits garnieren.

Literal translation: 

A quarter of an hour finely grated chocolate ¾ pound of sugar and ½ rod Vanilla is cooked proficient in ½ degree good cream, then pour it through a sieve into a bowl and let it get cold and stir it every now and then If it is not very sweet are you sugar on. One liter of whipped cream will be available at Snow beaten stirred for two ounces resolved isinglass through a fine sieve into the chocolate, the half to thicken in cold water or ice form, and when it starts quickly becomes the beaten snow into stirred a mold is coated with almond oil, the mass poured on ice and ready to brawn. Before use, the mold is pushed into hot water and thrown onto a plate. One can garnish with halved bisquits.

Better translation: 

Cook finely grated chocolate with ¾ pound of sugar and ½ of a vanilla stick with ½ quart of cream. Pour the mixture through a sieve into a bowl and let it get cold, stirring it every few minutes. Add sugar to sweeten. Add one liter of whipped cream and stir thoroughly. Add 2 ounces of powdered isinglass [gelatin would be easier to find] into the chocolate mixture. Put bowl over ice to thicken. Pour into mold or form that has been rubbed inside with almond oil and chill. Before serving place mold in hot water for a few minutes to loosen, then place a plate over the top and flip onto the plate. Garnish with cookies.



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